-->

Van Esély alapítvány

Adószám: 18170421-1-42

Hal helyett hálót adunk, már csak a te 1%-od kell!

Adószámunk: 18170421-1-42
Ha van ügyfélkapud, ezen keresztül rendelkezhetsz.
További információkat az 1% felajánláshoz itt találsz!

Segély helyett esélyt adhatsz arra, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek is képessé váljanak saját maguk erejéből előbbre jutni. Ahhoz, hogy ez tényleg így legyen, Te is nagyon fontos vagy. Nélküled nem megy.

A hozzánk pályázó hajléktalan embereknek van ereje, bátorsága, kitartása, de nincs szakértelme, önbizalma és pénze. Mi adjuk a szakértelmet, segítünk az önbizalom erősödésében. Te segítesz abban, hogy összegyűljön a pénz?

Ha felajánlod az adód 1%-át, egészen kicsi energiával (néhány gombnyomással) rengeteget segíthetsz!

Hogyan rendelkezhetsz?

Fontos! Május 21-ig rendelkezhetsz. Ha kicsúszol a határidőből, nem kapjuk meg a felajánlásodat.

Ha van ügyfélkapud a NAV oldalán:

  1. Lépj be itt.
  2. Kattints az 1+1%-ra
  3. Írd be a keresőbe, hogy "Van Esély Alapítvány".
  4. Két gombnyomással rendelkezz arról, hogy az adód 1%-a hozzánk érkezzen!

Ha nincs ügyfélkapud vagy papíron akarsz rendelkezni:

  1. Olvasd el a NAV oldalán a teendőket.
  2. Töltsd le a nyilatkozatot innen és nyomtasd ki.
  3. Írd be a személyes adataidat.
  4. Tedd borítékbe, ragaszd le és a ragasztás felett írd alá keresztben a borítékot.
  5. Postán küldd el a NAV-nak május 21-ig!

További infó és technikai segítség a NAV honlapján.

Van kiút a hajléktalanságból, de kellesz hozzá Te is!

A Van Esély csapataként két évtizede dolgozunk együtt olyan otthontalan emberekkel, akik óriási bátorsággal és erővel igyekeznek kijutni a hajléktalanságból. Hal helyett hálót, segély helyett esélyt adunk arra, hogy a legkiszolgáltatottabbak is képessé váljanak saját maguk erejéből előbbre jutni.

Már több, mint háromszázan sikerrel pályáztak hozzánk. Sokan szakmát szereztek, albérletbe költöztek. Marika nővér lett egy kórházban, István házat vett és Dávid hajléktalanszállóról kollégiumba költözött, hiszen felvették az egyetemre! Ismerd meg őket, itt elolvashatod a történetüket!

Ahhoz, hogy olyan emberek, akik már szinte mindenüket elvesztették, előbbre jussanak, Te is nagyon fontos vagy. Nélküled nem megy.

Már csak Rád van szükségünk. Gondolsz ránk?

Adód 1%-ának felajánlásához ezekre az adatokra lesz szükséged:

Van Esély alapítvány

Adószám: 18170421-1-42

Küldjünk emlékeztetőt?

Milyen eredmények részese leszel a támogatásoddal?

Valódi segítséget nyújthatsz egy sok embert érintő problémában.

Ráadásul a segítségünkkel személyre szabva, összetetten, odafigyelve. Hiszünk benne, hogy mindenki magában rejti a kulcsot a változáshoz. Ha az egyes embert teljességében, személyes sorsát figyelembe véve segítjük, lesz esélye kitörni a hajléktalanságból.

Rajtunk keresztül pontosan azt adod, amire szükség van a változáshoz.

Kezdő tőkét, odafigyelést és támogatást nyújthatsz rajtunk keresztül azért, hogy egy-egy otthontalan ember, család megkaphassa azt a lökést, ami kivezeti kilátástalannak tűnő helyzetéből. Szakmailag támogatva, személyes támaszt nyújtva kísérjük végig a segítségre szorulókat az úton.

Sokszorosan segíthetsz az apró 1%-kal is.

Mert a Van Esély Alapítvány által elért eredmények megsokszorozódnak! Ha egy családok átmeneti otthonában élő gyerek megtapasztalja, hogy szülei tanulnak, esti iskolába járnak, szakmát szereznek és előrelépnek, ő is több esélyt kap a jobb életre és talán nem teremtődik újra a hajléktalanság a családban.

Adományozónk üzenete

Hiszem, hogy mindig lesznek olyan emberek, akik képesek kitörni a hajléktalan létformából. Magamból kiindulva tudom, hogy segítséggel ez lehetséges.... Ez az adomány semmi ahhoz képest, amit én kaptam annak idején. Nincs abban semmi különleges, ha később viszonozzuk a jótetteket. Nem akarok szerepelni, csak tenni a dolgom, és segíteni amikor lehet.

Zsolt

Oda kerül minden forintod, ahol a leginkább szükség van rá.

A Van Esély Alapítvány kicsi, de hatékony. Kevés pénzből működik, nem kap állami támogatást, normatívát, pedig az egész társadalomnak fontos feladatot lát el. Egy hajléktalan ember előrelépését célzó esélyteremtő beruházás személyenként / családonként kb. 500 ezer forintba kerül. Ez a befektetés sokszorosan megtérül a társadalomnak, amikor valaki segélyezettből adófizetővé válik.

Sorsokat fordíthatsz meg.

A Van Esély Alapítvány 2000-ben jött létre. Az azóta eltelt évtizedekben több, mint 300 egyedülálló hajléktalant, otthontalan családot támogattunk az előrelépésben. 90%-uk sikeresen megvalósította a tervét. A legtöbben szakmát szereztek, de az utóbbi időben egyre több az általános iskolát befejező és középiskolát végző, érettségire készülő hajléktalan pályázó. Volt, akit felvettek az egyetemre, és volt, aki lediplomázott! Közülük sokan ki tudtak költözni a hajléktalanokat ellátó intézményből és saját otthont teremtettek.

Önbizalmat adsz azoknak, akiknek nincs.

Azokat támogatod, akik már mindent elveszítettek. Ilyen embereknek segíthetsz megélni, hogy személyes sorsuk téged is meggyőz és ismeretlenül is melléjük állsz. Ez óriási mobilizáló erőt jelent a számukra! Ha mások hisznek bennük, ők is újra hinni kezdenek önmagukban.

Adományozónk üzenete

Egy pár éve én is A Van Esély segítségével álltam fel. Hálásan köszönöm.

Erika

Transzparensen működő szervezetet támogatsz.

Az Alapítvány működése nyílt és átlátható. Rendszeresen beszámolunk arról, hogy mire költöttük a hozzánk érkező 1%-okat, adományokat. Van, hogy anonim módon, de mindig megismerheted azoknak az embereknek a történetét és sorsának alakulását, akiket támogattál!

Része leszel a támogatói közösségnek!

Hiszünk a közösség erejében. Az Alapítvány civil kezdeményezésre született. A benne dolgozók elhivatottsága és a támogatók adományai működtetik, állami vagy pályázati forrásoktól függetlenül. Évente 20-25 hajléktalan ember vagy család előre lépését támogatjuk.

Köszönjük, hogy velünk vagy!