-->

Péter

Peter kiemelt

Péter 19 évesen, a hajléktalanság szélén pályázott hozzánk annak a tudatában, hogy ha befejezi a középiskolát, nem lesz hova mennie. Targonca-, majd nehézgépkezelő lett, jelenleg Németországban él, albérletben.

Péter 19 évesen, állami gondozás, majd fájdalmasan végződött örökbefogadás után pályázott a Van Esélyhez, targoncavezető szeretett volna lenni. A sulihoz szükséges összeget a Zöld Pók által készített film hatására Ti adtátok össze a számára.

„Ha már innen talpra tudok állni, akkor további életem során is meg tudom állni a helyemet bárhol” – mondta Péter. Ahogy sok kortársa, ő is szereti a zenét, és szívesen tölti idejét a barátaival – ki gondolná, hogy csak egy hajszál választotta el a hajléktalanságtól?

Péter a családja támogatására nem számíthat: két hónaposan került állami gondozásba, majd örökbefogadó szülőknél élt, ahonnan konfliktusok miatt el kellett jönnie, beköltözött a középiskolai kollégiumba. A pályázatra tanára hívta fel a figyelmét.

A pályázat beadásakor Peti a technikusi vizsgára készült, Eltökélt volt abban, hogy tanulással biztosítsa jövőjét: traktorvezetői jogosítványt szeretne szerezni. A tanfolyamot elvégezte és elhelyezkedett.

Néhány év elteltével levelet kaptunk Pétertől:

„Annak idején nagyon jól esett a segítség és sikerült talpra állni. Jelenleg Németországban dolgozom egy építőipari cégnél, mint forgókotrós. Anno a traktor jogosítvány megszerzéséhez kaptam segítséget az alapítványtól, ezáltal sikerült elhelyezkednem egy szarvasmarhatelepen, a cég beiskolázott egy nehézgép-kezelői tanfolyamra is. Ezek után találtam egy hirdetést, amelyet egy német cég hirdetett, rakodógépest kerestek.

Jelentkeztem és felvételt nyertem. A telepen megtanultam dolgozni forgókotróval és egyéb nehézgépekkel, majd jelentkeztem ehhez a céghez kotrósnak. 3 éve élek kint, sikerült megtanulni a nyelvet. Vettem idekint egy autót is, és saját albérletben lakom.

A legnehezebb az volt, hogy egyedül nekiálljak és menjek előre. Rengeteget dolgoztam és nem kevés áldozatot, szenvedést vállaltam be azért, hogy idáig eljussak, de megérte.

A legnagyobb segítséget az emberektől kaptam az elinduláshoz.”

2022. április

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!