-->

Swimathon … és tényleg megúsztuk!

2020.05.12.
A Van Esély a Swimathonon - csoportkép

Tetszett? Oszd meg!

4.008.305 forint – ez az a lélegzetelállító összeg, amit követeink az elmúlt hónapban összegyűjtöttek és Ti összeadtatok azért, hogy a Van Esély működni és dolgozni tudjon és újabb otthontalan embereknek, családoknak tudjon segíteni! Nincsenek szavaink arra a hálára és óriási örömre, amivel feltöltekeztünk a kampány során. Az a rengeteg biztatás, segítség, lelkesítő üzenet és adomány, amivel mellénk álltatok, megrendítő a számunkra, nem tudunk mást mondani, mint hogy KÖSZÖNJÜK!!!

Úszóink – Bakai-Gonda Szabina, Balogi Anna és Pocsai Zsolt, Breitner Péter és Sima Viki, Dreissiger Ági, Gáncs Karcsi, Havas Gábor és Törley-Havas Dani, Kaszics Bálint, Kalló Ágnes, Kisjuhász Orsi, Simonyi András és Simonyi Kati, a Liber Attila, Liber Csabi, Liber Dani, Liber Zsolt, Nádori Lídia, Kárpáti Ingrid, Kovács Ivetta, Győri Judit, Nevelős Edit, Túri Krisztina, Folytek Zsuzsa, Tatár Babett és Kóródi Boglár, Ruskó Rita, Vadadi Adrienn, Varga Dóra és a Wicha család – segítségével több, mint 4 millió forint gyűlt össze!

A költségek levonása után 3.647.558 forintot kaptunk a Van Esély Alapítvány munkájának, hajléktalan emberek előrelépési terveinek támogatására!


Az adományozók által összeadott pénz elköltésére pályázatot írtunk ki hajléktalan embereknek és a velük dolgozó szociális munkásoknak, amelyre összesen 21 értékelhető pályázat érkezett. A kuratórium megvizsgálta, mennyire tűnik reálisnak a terv, a konkrét ember életútjára, valódi problémájára reagál-e, hosszú távú változást tud-e hozni, milyen környezeti és lelki hatásai lehetnek a megvalósulásának a pályázóra és családjára vonatkozóan.

A 11 nyertes tervet nagyon motivált emberek és remek szociális munkások tervezték meg. A legtöbb nyertes pályázó családok átmeneti otthonában élő gyerekes család, de vannak köztük egyedülálló hajléktalan férfiak és nők is. A közös bennük, hogy mindannyian olyan terv megvalósításába fogtak most bele, ami óriási jelentőségű az életükben és aminek megvalósulása esetén közelebb juthatnak ahhoz, hogy saját otthont teremthessenek és maguk mögött hagyják a hajléktalanságot.

A fő cél továbbra is a tanulás: óvodai dajka, eladó, műköröm építő tanfolyamok, de van, aki a régen félbehagyott általános iskolát fogja befejezni a következő évben. Jogosítvány megszerzését, sőt, futármunkához szükséges motor vásárlását is támogatjuk, és minden segítséget megadunk ahhoz, hogy előrelépések történjenek ügyfeleink életében.

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!