-->

Géza, aki egy erdőben élt, és most vendégeket hív az otthonába

2021.10.14.
Hegyes Sándor fotója

Tetszett? Oszd meg!

Géza középkorú, egyedülálló férfi, aki egy válás után került utcára. Évekig egy erdőben élt, de nemrég támogatott lakhatáshoz jutott. Zárkózott, magának való ember, de az utóbbi időben mintha kicsit nyitna a többiek felé. Személy-, és vagyonőrnek tanult nektek – az adományozóinknak – köszönhetően, a Van Esély támogatásával.

Az elmúlt években mindig portásként, biztonsági őrként dolgozott, de a végzettség hiánya miatt nagyon kiszolgáltatott helyzetekbe került. Előző munkahelyén 4 évet töltött, fizetését ez idő alatt az óránkénti 500 forintról 680-ra emelték, majd a járvány miatt elbocsátották. Szerencsére hamar talált új állást, de a végzettség hiánya itt is hátrányokat jelentett: nem jelentették be, nem volt szerződése, pedig a közelgő nyugdíj miatt ez kiemelten fontos a számára.

A vanesélyes program Gézának praktikusan is, érzelmileg is rendkívül sokat jelentett. A tanfolyamot simán elvégezte, gyorsan talált rendes állást és egy üzletközpont biztonsági őreként közel kétszer annyit keres, mint korábban. A mély beszélgetések és a belé vetett hit hatására a szociális munkással különleges, bizalommal teli kapcsolatot alakított ki.

Géza, aki korábban elzárkózott az emberektől, most vendégül hívta új, szoba-konyhás lakásába régi barátait, akikkel hosszú évek óta nem találkozott. Nagyon készült az eseményre. Kis képekkel, apró tárgyakkal díszítette a szobát, bevásárolt, főzött. Úgy, mint egy olyan ember, akinek otthona van és szeretve is van talán. Nagyon hálás a Van Esélynek és nektek, adományozóknak, hogy megadatott ez a lehetőség az életében.

Köszönjük a szociális munkásoknak, szuperek vagytok!
Géza, annyira sok örömet szereztél nekünk, köszönjük és gratulálunk!

A fotón nem Géza látható. Köszönjük a képet Kaszics Bálintnak!

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!