-->

Erre költöttük az adományodat – beszámoló a „Tour de Chance 2020” c. kampány során gyűjtött adományok felhasználásáról

2021.05.03.
tdc21 beszamolo kiemelt

Tetszett? Oszd meg!

2020 őszén több, mint ötszázan segítettetek abban, hogy összegyűljön az 5.701.426 forintnyi támogatás, melynek révén 2021-ben újabb otthontalan embereknek teremthettünk esélyt a hajléktalanságból való kikerülésre. Annyira hálásak vagyunk, köszönjük!

Ahogy mindig, most is pályázati kiírással kerestük meg azokat az embereket, akiket támogattunk. A felhívásunkra rekord mennyiségű, 48 értékelhető pályázat érkezett. Nehezen birkóztunk meg a feladattal, de 9 órás vita után a kuratórium kiválasztotta azt a 17 programot, amit támogatni tudunk. Eredetileg azt terveztük, hogy az összegyűlt pénz egy részét működési költségre költjük majd, hiszen nagyon sok kiadással jár az alapítvány fenntartása, a programok menedzselése, de annyira sok jó pályázat érkezett, hogy nem bírtunk ellenállni a kísértésnek és az összes összegyűlt támogatást pályázati tervek megvalósítására fordítottuk. Ezúton köszönjük azok támogatását is, akik az adománygyűjtő kampányainkon kívül is gondolnak ránk – az ő alkalmi vagy rendszeres adományai teszik lehetővé az alapítvány stabil működését!

Az év első hónapjaiban 17 egyedülálló hajléktalan és otthontalan család kezdett nagy munkába 17 szociális munkással közösen. Van köztük olyan, aki érettségizik és egyetemre készül, vannak, akik szakmát szereznek, autóvezetést tanulnak, és van, aki a bántalmazás miatt elvesztített fogait pótolja a Van Esély támogatásából, hogy jobb munkát kapjon.

Facebook oldalunkon és a honlapunkon folyamatosan bemutatjuk azokat az embereket – Inezt, Dávidot, Tibort, Gézát, Oszkárt, Nórát, Annamarit, Márkot, Kevint, Alexet, Rudit, Evelint, Marcit, Bélát, Tamást, Évát és Tündét – akiknek az adományaitok segítenek (nevüket legtöbbük esetében beszámolóinkban megváltoztattuk).

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

A gyűjtött adományokat így használjuk fel:

  • közvetlen támogatás 17 hajléktalan embernek: tanfolyami díjak, ösztöndíj, fogászati kezelés, laptop, telefon stb.: 3.200.000 Ft
  • szociális munkások díjazása: 2.040.000 Ft
  • esetmegbeszélő csoportok (15 alkalom): 300.000 Ft
  • jougyekert.hu szolgáltatási díj (részben fedezzük csak ebből a forrásból): 161.426 Ft
  • összesen: 5.701.426 Ft

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!