-->

Adventi kalendárium – 1. hét: Alíz

2022.11.27.
Aliz

Tetszett? Oszd meg!

Frissítés:
Kedves, kedves Barátaink! Alíz részére másfél nap alatt összeadtátok a tanuláshoz szükséges pénzt! Borzasztóan hálásak vagyunk nektek, köszönjük! Amint lesz hírünk Alízról, írunk nektek!

A Van Esélynél idén különleges adventi kalendáriumot nyitottunk. Advent mind a négy vasárnapján egy-egy otthontalan családnak, előbbre jutni vágyó nőnek, gyerekeiért küzdő anyának indítunk gyűjtést. Mindannyiuknak egy hétig gyűjtünk, és a Te segítségedet kérjük azért, hogy Alíz, Brigi, Dorina és Éva tanulhasson, visszanyerje a hitét önmagában és az emberekben.

Advent első vasárnapján kinyitottuk az első zsebet. Ismerd meg Alíz történetét, és ha segítenél, itt adományozhatsz!

Alíz sok testvérével együtt nagyon szegény családban nőtt fel. Édesanyja korán meghalt, apja börtönbe került. A lány 15 évesen teherbe esett, és a barátja családjához költözött. Vanessza világra jövetele után született még két kisfia, Brendon és Vince, majd 20 évesen már egyedülálló anyaként nevelte gyerekeit. Nővéréhez költözött, aki egy szobás szükséglakásába fogadta be a kis családot, de itt nem maradhattak sokáig.

Ettől kezdve intézményről intézményre vándoroltak. Alíz megismert egy fiatalembert, és újra reménykedni kezdett abban, hogy teljes családja lesz, erre nagyon vágyik. Született egy kislánya, Maja, de a párkapcsolat hamarosan felbomlott, a fiatal nőnek a gyerekeivel ismét mennie kellett. Folytatódott a vándorlás, életüket az otthontalanság, és a káosz jellemezte, nem találtak nyugalomra. Többször veszélyeztette a családot a széthullás, a gyerekeket védelembe vették, pár hónapra intézetbe is kerültek. Alíz oroszlánként küzdött értük, hamar vissza is kapta őket.

Végül egy átmeneti otthonban találkoztak olyan segítőkkel, akik mellett biztonságban tudták érezni magukat, itt 2 évvel ezelőtt az anyuka otthont tudott teremteni a gyerekeinek. Amikor Maja bölcsis lett, a nagyobbak ovisok, iskolások, Alíz életében először dolgozni kezdett. Egy üzletben lett kisegítő. Már egy éve ez a munkahelye, és nagyon szereti. Elszántságának és együttműködő viselkedésüknek köszönhetően sikerült külső férőhelyre, egy önálló kis lakásba költözniük!

Alíz egyedül tartja el a négy gyereket, tartásdíjat nem kap, és borzasztóan tud spórolni. A havi összes bevételük 200 ezer forint, ebből öten élnek, és Alíz még félre is tesz minden hónapban. Nagyon gyűjt a kiköltözésre, hiszen itt korlátozott ideig maradhatnak és nem akar ismét intézménybe kerülni.

Óriási célt tűzött ki maga elé, elhatározta, hogy szakmát szerez, bolti pénztáros lesz. Tanulni fog! Abban bízik, hogy ha meglesz a végzettsége, dolgozhat tovább ugyanebben a boltban, ahol bíznak benne, de már többet fog keresni.

Az idei advent ebben a családban most tényleg várakozásról, reményről és a bizalomról szól. A bolti pénztáros tanfolyam 150 ezer forintba kerül. Ha ezt az összeget advent első hetében sikerül összegyűjteni, Alíz januárban tanulni kezd, és esélyt kap arra, hogy a gyerekei és az ő élete örökre megváltozzon.

Segítenél Te is, hogy Alíz terve megvalósulhasson? Támogatnád őt azért, hogy esélyt kapjon kitörni a mélyszegénységből, hogy a családjában generációról generációra öröklődő sorskönyv megváltozzon, és hogy a család női tagjai közül ő elsőként szakmát szerezzen?

Ha adományoznál, itt, a honlapunkon keresztül, bankkártyáddal pár perc alatt támogathatod Alízt.

A közleménybe, kérjük, írd be Alíz nevét. Köszönjük! Boldog Karácsonyt!

A fotón nem Alíz, hanem egy korábbi pályázónk, Ancsa szerepel. Alíz anonimitását őrizzük.

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!