-->

Advent harmadik hete – Dorina

2022.12.11.
Dorina

Tetszett? Oszd meg!

Idén különleges adventi kalendáriumot nyitottunk. Advent mind a négy vasárnapján egy-egy otthontalan, de előbbre jutni vágyó nőnek, gyerekeiért küzdő anyának, ezen a héten Dorinának indítunk gyűjtést.

Dorina egy vidéki városban nőtt fel, szülei betanított munkásként a létező legkeményebb fizikai munkát végezték. Édesanyja a kislány 6 éves korában meghalt, ettől kezdve az apa egyedül nevelte a gyerekeket, akiknek a világa teljesen kifordult magából.

Dori még szinte kislány volt, amikor 13 évesen megismerte jövendőbeli párját, Józsit, 16 évesen a fiú szüleihez költözött. Más életet akart, mint ami anyukájának jutott, és ezért küzdött is, már gyerekkorában komolyan vette a tanulást. A nyolcadik után felvették középiskolába, ahol a 12. osztályt is majdnem befejezte, de a élelmiszer eladó szakma megszerzéséhez szükséges szakvizsgát már nem tette le: az írásbeli sikeres teljesítése után, de a szóbeli előtt kórházba került. Hamarosan kiderült, hogy kisbabát vár, megszületett első kisfia, Nándi. A következő években párja szüleinél élt és még két gyereke született.

A kis családnak nem sok nyugalma volt ezekben az években. Józsi sokszor megverte Dorinát, aki többször próbált a gyerekeivel elmenekülni otthonról, egyszer egy napot eltöltött egy anyaotthonban is, de végül mindig visszament. Egy évvel ezelőtt, egy különösen súlyos bántalmazás után rendőrségi feljelentést tett. Józsi ellen távoltartási végzést adtak ki, jelenleg folyik a bírósági eljárás, Dorina pedig a gyerekekkel anyaotthonba költözött.

Az itt eltöltött hónapok alatt megtapasztalta erejét és önállóságát, rájött, hogy újra tanulni szeretne. Legkisebb gyereke most ment bölcsibe, éppen zajlik a beszoktatás, Dorina pedig pályázatot adott be a Van Esélyhez, hogy befejezhesse a sulit, és végre tényleg élelmiszerbolti eladó lehessen. Sajnos az azóta eltelt években átalakult a szakképzés, és hiába van meg a papírja arról, hogy már csak a szóbeli vizsga van hátra, elölről kell kezdenie a tanfolyamot.

A tandíj, a vizsgadíj és a legközelebbi képző intézménybe történő utazások költsége kb. 150 ezer forint lesz. Ha segítetek, Dorina hamarosan már az iskolapadban fog ülni.

Az idei advent ebben a családban most tényleg a várakozásról, reményről és a bizalomról szól.

Támogatnád Te is, hogy Dorina terve megvalósulhasson? Óriási dolog lenne a számára, ha tanulhatna, és egy lépéssel közelebb juthatna egy olyan élethez, amire vágyik.

Köszönjük, ha adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy ő is esélyt kaphasson saját sorsának alakítására! 💕

A fotókon nem Dori szerepel, a képeken olyan embereket láthattok, akik a korábbi években sikeresen pályáztak hozzánk. Dorina anonimitását őrizzük.

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!