-->

Advent második hete – Brigi

2022.12.04.
Brigi

Tetszett? Oszd meg!

Kinyitottuk adventi kalendáriumunk második zsebét, ismerjétek meg Brigi történetét! Hálásak lennénk, ha adományotokkal támogatnátok őt abban, hogy tanulhasson, és családjával esélyt kapjon kilépni a hajléktalanságból!

Segítesz Te is, hogy ez a karácsony sorsfordító lehessen a számára?

Itt adományozhatsz: Adjukössze – Advent második hete – Brigi (adjukossze.hu)

A Van Esélynél idén különleges adventi kalendáriumot nyitottunk. Advent mind a négy vasárnapján egy-egy otthontalan, de előbbre jutni vágyó nőnek, gyerekeiért küzdő anyának indítunk gyűjtést. Mindannyiuknak egy hétig gyűjtünk, és a Te segítségedet kérjük azért, hogy Alíz, Brigi, Dorina és Éva tanulhasson, visszanyerje a hitét önmagában és az emberekben.

Brigitta kis faluban nőtt fel, 3 testvérével. Szülei fontosnak tartották a tanulást, és amikor Brigi 17 évesen, az érettségi és a szakmaszerzés előtt nem sokkal megszökött Lóránttal, nem tudtak megbocsátani a lányuknak. Brigi a fiú családjához költözött, és az elkövetkező években három kislánya született. Sajnos Lóri szüleivel sem alakultak jól a dolgok, a kis, zsúfolt lakásban nehezen fértek el, kiéleződtek a konfliktusok. Nem volt hova menniük, a fiatalok intézménybe költöztek gyerekekkel.

A következő évek zaklatottan teltek, intézményről intézményre jártak, míg tavaly végre beköltözhettek egy családok átmeneti otthona által fenntartott külső férőhelyre, egy kis lakásba. Itt eltölthetnek 2 évet, mielőtt a saját lábukra kell állniuk.

Ezeket az éveket arra szeretnék szánni, hogy megerősödjenek, megnyugodjanak és megalapozzák az önálló életüket. Lóri pizzafutárként, őrült sokat dolgozik, Brigitta egy iskolában konyhás néni. Minden minden reggel hajnalban kel és öt órakor megy dolgozni, így a gyerekek napját Lóri indítja. Kevés pénzük van, de elkezdtek gyűjtögetni, és Brigitta elhatározta, hogy újra tanulni fog. Hosszú távú célja a középiskola befejezése, érettségizni szeretne, de először szeretne óvodai dajka és gyermekfelügyelő szakmát szerezni. Lóránt borzasztóan büszke a párjára, és nagyon támogatja a tervei megvalósulását.

Fő céljuk céljuk, hogy a gyerekeiknek jó szüleik legyenek, és a tanulással jó példát mutassanak nekik, és a három kislány büszke legyen rájuk.

Az idei advent ebben a családban most tényleg a várakozásról, reményről és a bizalomról szól. Az óvodai dajka képzés 130 ezer forintba kerül.

Ha ezt az összeget advent második hetében sikerül összegyűjteni, Brigi januárban tanulni kezd.

Köszönjük, ha adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy Brigi esélyt kaphasson saját sorsának alakítására!

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!