-->

Advent második hete – Brigi

2022.12.04.
Brigi

Tetszett? Oszd meg!

Frissítés: a segítségetekkel Brigi elvégezte a tanfolyamot, óvodai dajka szakmát szerzett, és most egy oviban dolgozik! Köszönjük mindenkinek, aki az 1%-ával, vagy adományával támogatta Brigitta tanulását!

„…Nálunk a családban, hiába van harminc unokatesóm, mindenkinek maximum az általánosa van meg. Én egyedül vagyok azzal, hogy tovább mentem, mint nyolc, meg most még dajka is lettem. Nálam ez egy olyan nagy dolog, mint hogyha, mit tudom én, egy másik családban lenne valakinek öt diplomája. Úgyhogy én erre büszke is vagyok!
A záróvizsga előtti éjszakán semmit sem tudtam aludni, annyira izgultam, hogy enni sem bírtam, a vizet is úgy kellett leküzdenem. Elsőként szerettem volna bemenni a terembe, de nem sikerült, aztán meg elkapott a félelem. De már túl akartam lenni rajta, a közepe felé bementem, teljes remegés, alig tudtam írni. Összeszedtem magam és kimentem felelni, azután már ment folyékonyan minden. Éreztem, hogy jól sikerült hisz mindenre válaszoltam. Azonnal kiszaladtam és hívtam mindenkit telefonon, hogy sikerült!
Rengeteg helyre elküldtem az önéletrajzomat már a tanfolyam kezdetekor. Szinte sehonnan nem jött vissza még csak válasz sem. Ez eléggé frusztrált. Nyilván, ha még csak vissza sem válaszolnak, az lecsíp az ember önbecsüléséből, de mindig talpra álltam, és úgy voltam vele, hogy Isten akarta így, valószínűleg ez így volt jó nekem. Rengeteget imádkoztam hozzá és meghallgattattak. Összesen három interjúra hívtak be, a harmadikon vettek fel.
Az önbecsülésem nagyon megnőtt vizsga után, és ez maradt is így. Aztán még jobb lett, amióta egy ilyen szuper óvoda a csapatukba fogadott. Biztonságérzetet nyújt nekem ez a tudat, fix munkahelyem van, szuper fizuval. Változások történtek abban, hogy sikerült állást találnom, így a jövedelmünk is nőtt, és egy biztosabb jövő áll előttünk!”

A fotón nem Brigi szerepel, hanem egy korábbi sikeres pályázónk, Vera.

Eredeti hír (2022. Advent):

Kinyitottuk adventi kalendáriumunk második zsebét, ismerjétek meg Brigi történetét! Hálásak lennénk, ha adományotokkal támogatnátok őt abban, hogy tanulhasson, és családjával esélyt kapjon kilépni a hajléktalanságból!

Segítesz Te is, hogy ez a karácsony sorsfordító lehessen a számára?

Itt adományozhatsz: Adjukössze – Advent második hete – Brigi (adjukossze.hu)

A Van Esélynél idén különleges adventi kalendáriumot nyitottunk. Advent mind a négy vasárnapján egy-egy otthontalan, de előbbre jutni vágyó nőnek, gyerekeiért küzdő anyának indítunk gyűjtést. Mindannyiuknak egy hétig gyűjtünk, és a Te segítségedet kérjük azért, hogy Alíz, Brigi, Dorina és Éva tanulhasson, visszanyerje a hitét önmagában és az emberekben.

Brigitta kis faluban nőtt fel, 3 testvérével. Szülei fontosnak tartották a tanulást, és amikor Brigi 17 évesen, az érettségi és a szakmaszerzés előtt nem sokkal megszökött Lóránttal, nem tudtak megbocsátani a lányuknak. Brigi a fiú családjához költözött, és az elkövetkező években három kislánya született. Sajnos Lóri szüleivel sem alakultak jól a dolgok, a kis, zsúfolt lakásban nehezen fértek el, kiéleződtek a konfliktusok. Nem volt hova menniük, a fiatalok intézménybe költöztek gyerekekkel.

A következő évek zaklatottan teltek, intézményről intézményre jártak, míg tavaly végre beköltözhettek egy családok átmeneti otthona által fenntartott külső férőhelyre, egy kis lakásba. Itt eltölthetnek 2 évet, mielőtt a saját lábukra kell állniuk.

Ezeket az éveket arra szeretnék szánni, hogy megerősödjenek, megnyugodjanak és megalapozzák az önálló életüket. Lóri pizzafutárként, őrült sokat dolgozik, Brigitta egy iskolában konyhás néni. Minden minden reggel hajnalban kel és öt órakor megy dolgozni, így a gyerekek napját Lóri indítja. Kevés pénzük van, de elkezdtek gyűjtögetni, és Brigitta elhatározta, hogy újra tanulni fog. Hosszú távú célja a középiskola befejezése, érettségizni szeretne, de először szeretne óvodai dajka és gyermekfelügyelő szakmát szerezni. Lóránt borzasztóan büszke a párjára, és nagyon támogatja a tervei megvalósulását.

Fő céljuk céljuk, hogy a gyerekeiknek jó szüleik legyenek, és a tanulással jó példát mutassanak nekik, és a három kislány büszke legyen rájuk.

Az idei advent ebben a családban most tényleg a várakozásról, reményről és a bizalomról szól. Az óvodai dajka képzés 130 ezer forintba kerül.

Ha ezt az összeget advent második hetében sikerül összegyűjteni, Brigi januárban tanulni kezd.

Köszönjük, ha adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy Brigi esélyt kaphasson saját sorsának alakítására!

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!