-->

2021-ben is Tour de Chance!

2021.09.10.
a Tour de Chance 2020 program bringásai

Tetszett? Oszd meg!

Legyél a Van Esély adománygyűjtő követe!

Mire lennél képes azért, hogy valaki másnak megváltozzon az élete, és ne legyen többé hajléktalan? Lételemed a biciklizés, futás, lovaglás, túrázás vagy a sakk? Vagy épp ellenkezőleg, most jött el az a pillanat, hogy valami jóért cserébe a határaidat feszegesd? Találd meg azt, ami számodra kihívás és legyél követünk a Tour de Chance-on! A vállalásoddal gyűjts adományokat és adj ezzel esélyt valakinek arra, hogy kijusson a hajléktalanságból!

A Van Esély kicsi, de hatékony.

Hisszük, hogy ha az egyes embert teljességében, személyes sorsát figyelembe véve segítjük, lesz esélye kitörni a hajléktalanságból. Kezdő tőkét, szakmai és lelki támogatást nyújtunk azért, hogy egy-egy otthontalan embernek, családnak meg tudjuk adni azt a lökést, ami kivezeti kilátástalannak tűnő helyzetéből. Mindenkinek azzal segítünk, amire valóban szüksége van: pl. szakmaszerzéssel, munkaeszközzel vagy egészségügyi/mentálhigiénés támogatással. Célunk, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek saját maguk dolgozhassanak sorsuk jobbra fordításáért.

A Van Esély 21 évvel ezelőtt született. Büszkék vagyunk arra, hogy állami forrásoktól függetlenül, társadalmi bázisra támaszkodva tudunk dolgozni és évente 15-18 hajléktalan ember vagy család előrelépését segíthetjük. Ahhoz, hogy 2022-ben újabb otthontalan embereket tudjunk támogatni, most össze kell gyűjtenünk legalább 4 millió forintot.

Tour De Chance 2021

A „Tour De Chance” egy adománygyűjtő kampány, amely 2021. szeptember 16-án indul és a 4 hetes gyűjtés végén, október 17-én egy közös ünnepléssel ér véget. A kampányban részt vevő követeink egyéni kihívások elé állítják magukat. Személyükkel a Van Esélyért garanciát vállalva pénzt gyűjtenek ismerőseiktől és szándékuk komolyságát bizonyítva, egyéni vállalásokat tesznek.

Mit kérünk Tőled?

Arra kérünk, hogy legyél Te is a Tour de Chance követe! Képviseld a Van Esélyt és az otthontalan emberek ügyét. Kampányolj egy hónapon keresztül és gyűjts adományokat. Ezt mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné: közösségi oldalakon, köremailben, sörözés közben vagy akár társasjáték partin.  A kampány célja, hogy a követek az általuk egyénileg megtervezett összegeket összegyűjtsék. Ennek érdekében adományt kérnek az ismerőseiktől és cserébe valamilyen teljesítményt vállalnak. Minden követ egyénileg dönti el mennyi pénzt, hogyan szeretne gyűjteni és milyen kihívás elé állítja önmagát. A közös pont a Van Esély képviselete, a kampányzáró közös ünneplés és a gyűjtés kerete: minden követ gyűjtése folyamatosan követhető lesz a saját weboldalán, ahol ismerősei adományozhatnak is, látogasd meg kampányoldalunkat itt.

Milyen vállalást kell tenned?

Amilyet szeretnél. Az első, 2020-as Tour de Chance bringás gyűjtés volt. Azóta többen jeleztétek, hogy csatlakoznátok, de nem biciklivel, úgyhogy idén meghirdettük a Tour de Chance Variációkat! Ezúttal teljesen szabadon ereszthetitek a fantáziátok, hogy megtaláljátok, mi az a vállalás, amiben megtaláljátok magatokat, ami komfortos vagy éppen határfeszegető. A kampány 1 hónapja során a követek teljesítik és kommunikálják a saját vállalásukat, pl. tekernek, futnak, lovagolnak x km-t, minden nap gyakorolják a mindfulnesst, vagy most végre tényleg leszoknak a dohányzásról. A vállalás mértéke is egyéni: ha nem tudsz biciklizni, vállalhatod, hogy megtanulsz, ha szeretnél begyakorolni egy jóga pozíciót, lehet az a saját vállalásod. Megtanulhatsz keringőzni, vagy ellenállni bármilyen csábításnak 😊. Minél szokatlanabb tőled a vállalás, annál nagyobb súlya lehet az adományozóid szemében, de ha valamiben nagyon profi vagy és az egyéni rekordodat szeretnéd megdönteni, az is nagyon be szokott válni! Bármilyen figyelemfelkeltő ötlet megvalósítható, hiszen mindez inkább egy ürügy, amely jól kommunikálható keretet ad a lényegnek: hogy pénzt gyűjtsünk hajléktalan emberek támogatására.

Mennyit pénzt gyűjts?

Első körben személyenként minimum 100 ezer forintot érdemes célul kitűzni. Ez az az összeg, ami már elég motiváló a neked, mint követnek is és az adományozóknak is. Ne félj tőle, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudjuk, hogy menni fog! Ha hamar összegyűlik, bármikor megduplázhatod a célt, de le is állhatsz a gyűjtéssel.

Ez tényleg működik?

Igen! A követes vagy „peer to peer” adománygyűjtés tényleg működik, mert a követeink személyesen, hitelesen képviselnek egy olyan ügyet, ami sok más embernek is fontos. Sokkal szívesebben adományoznak az emberek olyan szervezeteknek, amihez személyesen tudnak kötődni. A követünkként Te lehetsz a híd a hajléktalan emberek és a velük szolidáris ismerőseid között. A Vanesélynél már 3 követes adománygyűjtési akción vagyunk túl és megtapasztaltuk, hogy a dolog működik! Követeink mind sikeresek voltak a gyűjtésben, sőt sokan messze túlszárnyalták a kitűzött célokat.

Segítünk, hogy sikerüljön!

Követeinket már a gyűjtést megelőzően támogatjuk: megosztjuk eddigi tapasztalatainkat, tippeket adunk a gyűjtéshez, és ha hajléktalansággal kapcsolatos kérdés érkezik hozzád, segítünk megválaszolni. Napi kapcsolatban fogunk állni veled, de nem csak mi: remek és színes csapatot szervezünk, akiknek a támogatására szintén számíthatsz. Apropó, csapat! Ha egyedül még nem érzed készen magad a követségre, toborozd magad köré vállalkozó kedvű ismerőseidet, hgy csapatként kezdjetek közös gyűjtésbe és kihívásba!

A közös bringázásról

A kampányzáró közös biciklizés október 17-én, vasárnap de. 11 órakor indul majd és egy szabadtéri piknikkel zárul. Az 1-2 órás közös örömbringázásra bárki csatlakozhat majd hozzánk, jöhetnek barátok és gyerekek is. Természetesen a biciklizés nem kötelező a követek számára, aki lovaglós, túrázós, táncolós stb. vállalást tett, azt kell teljesítenie.

Ha olvasod ezt, akkor neked is fontos, hogy a hajléktalanul élők esélyt kaphassanak a jobb életre és hiszel a változás lehetőségében. Most itt az alkalom, hogy te magad, a lényeddel, személyiségeddel segíts szegénységben élő embereknek. Ha mi hiszünk bennük, ők is újra hinni kezdhetnek önmagukban. 

Ha szívesen lennél a Tour de Chance követe vagy csak kérdeznél, jelentkezz: 

Keresztes Cecília, cili@vanesely.hu,  +36 20 587 2380

Vár téged a Van Esély csapata!

Breitner Péter, Kelemen Gábor, Keresztes Cili, Kovács Ivetta, Matern Éva, Répási Viki, Rész Levente és Varga Dóra 

Tetszett? Oszd meg!

Olvass még!