-->

Zita

kiemelt

Zita egyedül nevelte három kislányát egy anyaotthonban. Nem látott kiutat egészen addig, amíg el nem határozta, hogy szakmát szerez és bolti eladó lesz. Jelenleg egy üzletben dolgozik és albérletben lakik a gyerekeivel!

Zita a negyvenes éveiben jár, három kislányát egyedül, anyaotthonban nevelte.

Magyarország egyik legszegényebb településén született és nőtt fel. Az általános iskola elvégzése után szövőnőnek, majd varrónőnek tanult, korán munkába állt, de felnőtt élete súlyos gyásszal és veszteségekkel indult. Édesanyját nem sokkal házasságkötése és első gyermeke szülése után veszítette el, édesapját pedig – miután hosszan ápolta – a második kislánya születésekor.

Az újszülött kislány középsúlyos értelmi sérült, aki egész élete során segítségre és speciális gondozásra szorul majd, ennek érzelmi terhét Zita nagyon nehezen dolgozta fel.

A súlyos traumák után az elszegényedett hajdani iparvárosból munka reményében Budapestre költözött férjével és gyerekeivel. Harmadik gyermeke születése után házassága megromlott és Zita a válását követően már nem tudta fedezni az albérlet költségeit. Az anyuka és a három gyerek intézménybe került.

Zita nagyon keményen küzdött azért, hogy újra önálló otthont tudjon teremteni a gyerekeinek. Mindig kitartóan dolgozott, de nagyon keveset keresett. Legkedvesebb munkahelye egy élelmiszerbolt volt, így pár éve azért pályázott a Van Esély Alapítványhoz, hogy végzettséget szerezzen és eladó lehessen.

Zita jelenleg pénztáros egy ABC-ben és albérletben lakik a gyerekeivel!

2022. május

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!