-->

Robi

Robi egy eperfa alatt ül a gyerekeivel egy kupacban.

Robi 20 év eltelte után, hajléktalanként lett újra iskolás. Gyerekeivel együtt, igazgatói dicsérettel fejezte be az általánost.

Zsanett és Robi fiatal házaspár, akik gyerekeikkel egy családok átmeneti otthonának külső férőhelyén éltek. Mindkettejük életében halmozottan vannak jelen az egyéni-, és családi tragédiák, mélyszegénység, kiszolgáltatottság és Robi egy gyógyíthatatlan, élethosszig tartó súlyos betegséggel is küzd. Egymásra találásuk hatalmas mérföldkő volt az életükben, sok nehézség közepette, de nagy szeretetben élnek, bizalommal fordulnak a dolgok felé. Jelenleg takarításból élnek, de komoly terveik vannak, amelyek megvalósításához az első lépés Robi általános iskolai tanulmányainak befejezése, a Van Esély ehhez nyújtott anyagi és szakmai segítséget a számukra.

Róbert nehezen mozog, úgyhogy az ő esete különleges, neki még jól is jött az online tanulásra való átállás. 20 év eltelte után ismét iskolás lett. A járvány idején otthon együtt készül a gyerekeivel, akik nagyon jó tanulók és mindenféle tanulmányi versenyeket nyernek, úgyhogy az apukának rendesen oda kell tennie magát a családi csapatban! Sikerült, Robi igazgatói dicséretet kapott!

Az anyagi segítségen és a szociális munkán túl nekik is tudtunk adni egyet az adományba kapott laptopokból, úgyhogy a digitális oktatás idején könnyebben tudtak otthon tanulni.

Robi júniusban levizsgázott a 7. osztályos anyagból, augusztus végén pedig lenyűgöző tempóban és nagyon szép eredménnyel a nyolcadikat is befejezte! Éljen Robi, gratulálunk!

Rajz Robi családjáról.

A rajzot Kishonti Júlia (13) készítette Robiék családjáról.

2022. március

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!