-->

Róbert

Róbert könyvespolcok előtt áll.

Robi sok betegség után, hajléktalanszállón élve kezdett személy-, és vagyonőrnek tanulni. Ma már lakást bérel és egy bevásárlóközpontban dolgozik biztonsági őrként.

Róbert 64 éves, élete hullámhegyekkel és völgyekkel volt tele. Munkáját és lakhatását egészségi állapota drasztikus megromlása miatt veszítette el, több stroke-ot is kapott az elmúlt 10 évben. Szerencsére azóta szinte teljesen felépült, de önkormányzati bérlakását fizetésképtelensége miatt elveszítette, hajléktalanszéllóra kellett költöznie.

Anyagi helyzete és így sorsa jobbra fordulása érdekébe szeretett volna ismét munkát találni és nyugdíját kiegészíteni. Személy-, és vagyonőr végzettség megszerzésében bízva pályázott hozzánk.

Róbert ingben, nyakában igazolvánnyal.

Robi nagy eltökéltséggel végezte el a képzést, a bizonyítvány megszerzése után azonnal kiváltotta a vagyonőri igazolványát. Munkakeresése hamarosan sikerrel is járt, egy nagy áruházban helyezkedett el biztonsági őrként, ahol azóta is dolgozik.

A tanfolyam, majd a munkába állás sikere belül és kívül egyaránt pozitív változásokat hozott Róbert életébe. Külseje rendezettebb lett, szociális munkása megfogalmazása alapján „még a tartása is egyenesebb”.

Robi elmondása alapján erősebbnek érzi magát, nőtt az önbizalma, és sokat tud meríteni abból, hogy egy célt ki tudott tűzni maga elé, kitartóan küzdeni, és valódi lépéseket tenni érte. Pár évvel ezelőtt kilátástalannak érezte a helyzetét, most pedig vannak tervei, és megéli, hogy tud érte tenni, képes rá.

Róbertről most, az életében bekövetkezett pozitív fordulatok után is készítettünk fotókat. Azt gondoljuk, hogy ezek igazán jól tükrözik azt a változást, amiben a Van Esély Alapítványnál hiszünk, és amit szeretnénk minél több hajléktalan embernek elérhetővé tenni!

Róbertet a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásával segítettük.

A fotókat köszönjük Halász Lászlónak!

2022. március

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!