-->

Norbi

Hatarido junius 8.1

Norbi hajléktalanszállón él, de hamarosan kiköltözik, hiszen új képesítésével (személy-, és vagyonőr) bejelentett, főállású munkát talált!

Norbit 13 éves koráig édesanyja és nagymamája nevelte, nagyon szegény körülmények között. Ekkor édesanyja elköltözött, később a gyámságról is lemondott, és a fiú gyakorlatilag árva maradt. 15 éves volt, amikor nagymamája is meghalt, ezután bátyja lett a gyámja, aki párjával és két kisgyerekével élt, Norbi náluk is lakott felnőtt koráig. Ezután kollégiumba, majd egy átmeneti szállóra költözött.

Többször próbált albérletet fenntartani, nagyon erősen vágyik saját otthonra, de iskolai végzettség hiányában nem tudta fenntartani a lakást, mindig visszakerült a szállóra. Mikor hozzánk pályázott, erősen szorongott amiatt, hogy hiába próbálkozik „mindig visszaesik”.

Elszánta magát, hogy most tényleg, tényleg kimászik a hajléktalanságból, és tanulni fog.

Nagyon sikeresen végezte a személy-, és vagyonőri képzést, ami óriási dolog, különösen a korábbi tanulási nehézségeinek fényében.

Új képesítésével bejelentett, főállású munkát talált, ahol jelentősen többet keres most, mint korábban bármikor.

Szereti az új helyét, a csapatot, és a főnökét, úgy érzi értékelik, fontos feladatokat kap. Végre megjött az önbizalma is! Testvére családjával, és mostoha nagymamájával szoros kapcsolatot ápol, ők nagyon támogatják.

Hamarosan kiköltözik a szállóról, és még sosem volt ilyen biztos abban, hogy ezúttal sikerül saját otthont teremteni magának.

Nagyon büszkék vagyunk Norbira, és gratulálunk Szák-Kocsis Endrenek, és a Menedék Alapítvány – Baptista Menedék Szolgálat Fiúotthon csapatának, jó volt veletek dolgozni!

Norbert tanulására a Tour de Chance 2021 kampányunk követei gyűjtötték össze a pénzt. A fotókat Bihari Ágnes készítette.

Köszönjük mindannyiótoknak, segítőknek, követeknek, adományozóknak egyaránt, nélkületek Norbi története nem itt tartana! 💕

2023. május

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!