-->

Marika

Marika kiemelt

Marika majdnem 60 évesen lett hajléktalan. Egy lelki összeomlást követő kórházi kezelés után szállóra került, de képes volt felállni. Ápolási asszisztens végzettséget szerzett és most nővér egy kórházban.

Marika 57 évesen, hajléktalanként egy budapesti átmeneti szálló lakója volt, amikor pályázott hozzánk. Egy somogyi kis faluban született. Az általános iskola után rögtön munkába állt, először egy vendéglőben, majd egy gyárban helyezkedett el. Fiatalon férjhez ment és fiatal volt, amikor elvált.

Sokáig a szüleivel élt, majd édesanyja halála után megismerkedett második férjével, akivel egy dunántúli kisvárosban telepedtek le. A családi életük nem jól alakult, Marika végül az erőszakba torkolló veszekedések miatt elköltözött és lelkileg teljesen összeomlott. Hónapokra kórházba került. Miután felépült, szembesült azzal, hogy semmi esélye az önálló lakhatásra, így jelentkezett arra a hajléktalan szállóra, ahol most is él.

A szállóra kerülve először egy budapesti kórházban helyezkedett el segédápolóként. Az ápolásban Marika nem csak munkát, de új hivatást és életcélt is talált. Visszaült az iskolapadba is: elvégezte az egyéves ápolási asszisztensi képzést.

A sikeres elméleti vizsgát követő gyakorlati vizsgán mindenki megdöbbenésére megbukott. A kudarc ellenére nem adta fel, és másodszorra sikerült!

Marika megszerezte az ápolási asszisztens szakképzettséget és elhelyezkedett egy kórházban!

Úgy gondoljuk, hogy a sikeres adománygyűjtés, a számtalan helyről érkező biztatás, bizalom térül meg akkor, amikor a hozzánk pályázó emberek az átmeneti kudarcokon felülemelkedve is képesek elérni céljaikat. Marika számára nem csupán egzisztenciális haszonnal, hanem önbizalmának komoly erősödésével is járt a vanesélyes pályázati munka.

2022. április

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!