-->

Judit

Judit

Judit egyedülálló anyaként, családok átmeneti otthonában élve pályázott hozzánk először, óvodai dajka szeretett volna lenni. Most gimnazista, érettségire készül, és a „Van esély! Klub” önsegítő csoportunk koordinátorakánt a munkatársunk lett!

Judit három gyerekes anyaként párjával egy családok átmeneti otthonában élt, amikor pár éve a családgondozója unszolására pályázatot adott be a Van Esélyhez óvodai dajka végzettség megszerzésére. A tanfolyam elvégzése után ismét pályázott hozzánk, érettségizni szeretne!

Judit eredeti családja sok generációra visszatekintve reménytelen helyzetben, nagy szegénységben élt egy kis faluban. Felmenői között nem volt tanult ember, nagymamája írni, olvasni sem tudott. Nagypapája annak idején azzal a vággyal költözött fel a fővárosba, hogy gyerekei tanulhassanak, de a szegénységből eddig nem tudott kitörni a család. Az átmeneti otthon egyik munkatársa sokat beszélgetett Judittal és megérintette őt a fiatal nő intellektusa, érzékenysége, hite abban, hogy a gyerekei többre hivatottak és vágya az előrelépésre.

Hosszas munkával sikerült áttörnie Judit önbizalomhiányán és megszületett a pályázati terv.

Az iskola elvégzése és a tanulás megtapasztalása hatalmas élmény volt a fiatal nő számára. Végre okosnak, erősnek kezdte megélni önmagát, olyannak, aki befolyásolni tudja az életét. Az egyre inkább kiteljesedő Judit és párja között kiélesedtek a korábbi konfliktusok, különváltak. Judit már egyedülállóként fejezte be a sulit, ahol kiváló eredménnyel végzett. Ez az élmény mérföldkő volt az életében, kezdte úgy érezni, hogy az amúgy jól tanuló gyerekei számára már ő is példát tud mutatni.

Hamarosan nyert az Utcáról Lakásba Egyesület pályázatán is, gyerekeivel beköltözhetett egy lakásba, amiért kedvezményes bérleti díjat fizet. Jó állást talált magának és végül döntött: érettségizni szeretne.

Zsuzsi három kislánnyal.

Ismét pályázott hozzánk, egy ideig ösztöndíjjal támogattuk a gimnázium esti tagozatán tanuló Juditot, aki néhány hónap múlva érettségizni fog!

Időközben elindítottuk a „Van esély! klubot”, amely a hozzánk sikeresen pályázó otthontalan emberek önsegítő csoportja. A klub koordinátora Judit lett, így a korábbi viszonyunk vele megváltozott, hiszen immáron a munkatársunk, a Van Esély csapatának tagja!

Judit tanulásához 2019-ben a Swimathon, majd a Tour de Chance 2021 révén gyűjtöttük össze a támogatásokat. Köszönjük követeinknek és adományozóinknak!

A borostyános fotókat Szász Éva és Halász László készítette.

2024. április

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!