-->

Judit

Zsuzsi három kislánnyal áll egy udvaron.

Judit egyedülálló anyaként, családok átmeneti otthonában élve pályázott hozzánk először, óvodai dajka szeretett volna lenni. Most gimnazista és érettségire készül!

Judit három gyerekes anyaként párjával egy családok átmeneti otthonában élt, amikor pár éve a családgondozója unszolására pályázatot adott be a Van Esélyhez óvodai dajka végzettség megszerzésére. A tanfolyam elvégzése után ismét pályázott hozzánk, érettségizni szeretne!

Judit eredeti családja sok generációra visszatekintve reménytelen helyzetben, nagy szegénységben élt egy kis faluban. Felmenői között nem volt tanult ember, nagymamája írni, olvasni sem tudott. Nagypapája annak idején azzal a vággyal költözött fel a fővárosba, hogy gyerekei tanulhassanak, de a szegénységből eddig nem tudott kitörni a család. Az átmeneti otthon egyik munkatársa sokat beszélgetett Judittal és megérintette őt a fiatal nő intellektusa, érzékenysége, hite abban, hogy a gyerekei többre hivatottak és vágya az előrelépésre.

Hosszas munkával sikerült áttörnie Judit önbizalomhiányán és megszületett a pályázati terv.

Az iskola elvégzése és a tanulás megtapasztalása hatalmas élmény volt a fiatal nő számára. Végre okosnak, erősnek kezdte megélni önmagát, olyannak, aki befolyásolni tudja az életét. Az egyre inkább kiteljesedő Judit és párja között kiélesedtek a korábbi konfliktusok, különváltak. Judit már egyedülállóként fejezte be a sulit, ahol kiváló eredménnyel végzett. Ez az élmény mérföldkő volt az életében, kezdte úgy érezni, hogy az amúgy jól tanuló gyerekei számára már ő is példát tud mutatni.

Hamarosan nyert az Utcáról Lakásba Egyesület pályázatán is, gyerekeivel beköltözhetett egy lakásba, amiért bérleti díjat még nem kell fizetnie, de a rezsit már teljes egészében ő fedezi. Jó állást talált magának és végül döntött: érettségizni szeretne.

Zsuzsi három kislánnyal.

Ismét pályázott hozzánk és a 2019 óta ösztöndíjjal támogatjuk a gimnázium esti tagozatán tanuló Juditot, aki hamarosan 11.osztályba lép!

Judit tanulásához 2019-ben a Swimathon, majd a Tour de Chance 2021 révén gyűjtöttük össze a támogatásokat. Köszönjük követeinknek és adományozóinknak!

A borostyános fotókat Szász Éva és Halász László készítette.

2022. március

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!