-->

Józsi

Jozsef adjukossze

József 45 évesen szerzett szakmát, majd festőszerszámokat vett. Kijutott a hajléktalanszállóról és albérletben él.

József 16 évesen lett felnőtt. Ő maradt az egyetlen egészséges férfi a családban. A kőműves iskolát félbehagyta, azóta dolgozik. Mindig, amit lehetett. Volt már állatgondozó, szőlőhegyi napszámos, fakitermelő munkás. Az utóbbi években főleg festő munkákat vállalt, amit megszeretett, van is hozzá érzéke.  Akkoriban nem tanulhatott tovább, de most, harminc év után vett egy nagy levegőt, és 45 évesen nekifogott. Az iskolát elvégezte, a szakmunkásvizsga sikerült, sőt bejelentett munkája is lett! Segítségünkkel – illetve rajtunk keresztül az adományozók segítségével – festőszerszámokat vásárolt és ezek révén a főállása mellett hétvégi munkákhoz jutott. Kijutott a hajléktalanszállóról és albérletben él.

Nézzétek meg a Józsefről készült filmet, amit a Norvég Civil Alap támogatásával a Zöldpók Médiaműhely készített. A filmben szereplő segítők a hajléktalanszálló munkatársai.

2022. március

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!