-->

Jani

Jani

Jani targoncakezelői tanfolyamot szeretett volna végezni, de nem tudta befejezni a képzést. Mégis sikeresnek érezzük a vele való közös munkát. Megerősödött, jól van, dolgozik.

Jani már kisiskolás korában ládákat pakolt a helyi zöldségesnél. Kereskedelmi szakiskolát végzett, majd raktárosként helyezkedett el, diszkontáruházakban kezelte az árukészletet és a beszerzést. Később beletanult az öntözőrendszerek telepítésébe, majd a mentőszolgálathoz állt be recepciósnak. Ahogy ő fogalmaz: szerette a pörgést, a folytonos kihívást, új helyzeteket.

Ekkor a nagymamájával élt, akihez még 14 évesen költözött át szülei súlyosbodó alkoholgondjai miatt. Nagymamája volt az egyetlen, aki nem ivott a családban, az ő halálával aztán Jani alól is kicsúszott a talaj: idővel elúszott a fix munka, és végül a lakhatás is.

Biztonsági őrként, majd városligeti bódés árusként próbálta fenntartani magát. Néhány albérleti próbálkozás után végül éjszakára is a Ligetben maradt egy fűtés nélküli bódéban. Később a Menhely Alapítvány Sarokház programjában nem csak lakhatási lehetőséget kapott, hanem szociális munkás segítségét is, akivel közösen pályáztak a Van Esély Alapítványhoz targoncavezetői tanfolyam elvégzésének támogatására.

A Van Esély Alapítvány 2015 februárjában indított közösségi gyűjtést Janinak, hogy el tudjon végezni egy targoncakezelői tanfolyamot.

Sajnos a tanfolyam megkezdése előtt Jani egészségi és mentális állapota súlyosan megromlott, kórházba, majd egy rehabilitációs intézetbe került, ahol egy évet töltött. A választott tanfolyamot így nem tudta elvégezni, az ő története így technikailag a kevés sikertelen projektek egyike. Mégis abszolút sikeresnek érezzük a vele való közös munkát, hiszen a szociális munkással való együttműködése és kötődése sokat jelentett a számára.

Jani az intézményt megerősödve, tervekkel tele és támaszokkal hagyta el. Jól van, dolgozik. Nagyon büszkék vagyunk rá.

A Janinak gyűjtött adományokat alapítványunk másvalaki támogatására fordítottuk.

Kecskeméti Dávid fotóit köszönjük!

2022. március

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!