-->

Izabella

Kinga

Iza gyerekkorában szegénységgel, agresszióval, szülei alkoholizmusával, és felnőtteknek való feladatokkal küzdött. Felnőttként bántalmazással és kilátástalansággal. Most családok átementi otthonában él biztonságban. Óvodai dajka végzettséget szerzett, és elhelyezkedett a szakmájában!

Iza sok testvérével együtt nagyon szegény családban nőtt fel, gyerekkorát édesapja alkoholizmusa, durva verekedések, rendőrség, agresszió, kiszámíthatatlanság kísérte. Gyerekként ő nevelte kisebb testvéreit, rengeteg szorongást és terhet cipelt. A 8 osztályt az iskolai hiányzások miatt csak tanárai jóindulatának köszönhetően fejezhette be, miközben képességei alapján simán továbbtanulhatott volna.

Tizenéves volt, mikor teherbe esett, majd kislányával, Majával anyaotthonba költözött. Ekkor kezdődött Izabella életének legnyugodtabb időszaka, sőt, az első nyugodt időszaka. A szociális munkásokkal nagyon jó kapcsolatot alakított ki, igazi segítséget, támogatást kapott.

Mikor Maja bölcsis lett, Iza dolgozni kezdett, majd megismerkedett kapcsolatba került Adriánnal. Kislányával hamarosan a férfihez költözött. Kezdetben úgy tűnt, minden rendben lesz, majd elkezdődtek az érzelmi és fizikai bántalmazások. A történtektől mindketten szenvedtek, az érzelmi abúzus Maja lelkiállapotát látványosan megviselte, Izát a mai napig erős bűntudat gyötri emiatt. Több, az elszakadásra irányuló elkeseredett próbálkozás után az anyukát és kislányát védett otthonba menekítették.

Az azóta eltelt években ismét nyugodtabban élnek. Izabella évek múlva lassacskán meg mert engedni magának egy újabb párkapcsolatot, de mivel egyre inkább rálátott a szülői párkapcsolati mintázatokat ismétlő viselkedésére, kiköltözni már senkihez nem volt hajlandó, semmiképpen nem akarta kockáztatni Maja testi, lelki egészségét. Új párja, Laci végül beköltözött hozzájuk a védett környezetbe, itt született meg közös kisfiuk, a már bölcsis Patrik.

Izabella lassacskán kezd megerősödni, próbál hinni magában, tervezi a jövőt. Nagyon vágyik arra, hogy a gyerekeinek nyugodtabb és jobb élete legyen, mint amilyen az övé. Szeretne fejlődni és példát mutatni, ezért úgy döntött, tanulni kezd. Szuper szociális munkásával közösen pályázott hozzánk, majd beiratkozott az óvodai dajka tanfolyamra. Az elméleti órákat online teljesítette, majd sikeresen helytállt a gyakorlati képzésen is.

Megszerezte óvodai dajka képesítést, és elhelyezkedett egy oviban! Az önbizalma még most is nagyon gyenge lábakon áll, de erősödik. Az őt körülvevő szakemberek, és a munkatársai támogatják, velünk együtt nagyon bíznak benne.

Iza élete most javában változóban van. Keményen küzd, és abban reménykedik, hogy sikerül összekuporgatni egy albérleti kauciót, majd kiköltözni a szállóról. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk rá!

2024. május

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!