-->

Brendon

Brendon

Brendon hajléktan volt a családjával. Jogosítványt szerzett, jobb munkákat kapott, majd támogatott lakást nyert, amit rengeteg munkával felújított. Hamarosan költöznek!

Brendon és Vivien nagyon fiatalok. 15 éves koruk óta egy párt alkotnak, most 20 évesek és kisfiúkkal, Noellel családok otthonából pályáztak hozzánk.

Brendont és testvéreit édesanyja, szerető nővére és az ő párja nevelte fel, nagyon nehéz, zaklatott körülmények között. Ózdról, majd a Hős utcai telepről indulva, és rengeteget költözve egyszobás kis albérletekben éltek. A felnőttek nagyon sokat dolgoztak, hogy egyben tudják tartani a családot, és ne veszítsék el az otthonukat.

13 éves korától már Brendon is dolgozott, előbb csak nyáron, majd egyre többet. Az általános iskolát szerencsére még ilyen körülmények között is be tudta fejezni, és ebben komoly szerepe volt néhány, Brendon számára meghatározó pedagógusnak.

Vivien családok átmeneti otthonában élt szüleivel, amikor Brendonnal egymásba szerettek, azóta is erős támaszt jelentenek egymásnak és Noelnek. Brendon 5 éve ugyanannál a vállalkozásnál dolgozik. Mikor ígéretet kapott főnökétől, hogy ha jogosítványt szerez, a céges autót használva több feladatot és fizetésemelést kap majd kap, segítőjével, Csúcs Dóraval közösen pályáztak hozzánk. A munka lelkesen, de nehezen indult, a kis családnak sokféle egészségügyi és egyéb komoly nehézséggel kellett megküzdenie. Brendon nagyon izgulós, szorongott, néha már-már elveszítette az önbizalmát, de Vivivel és a segítőjével jó szövetséget alkotva sikerült túljutni a problémákon.

A jogsi sikerült, Brendon januárban már emelt fizetéssel indul neki az új évnek! … és az egyik jó történés hozta magával a másikat: az SOS Krízis Alapítvány szociális munkásainak támogatásával, és a Habitat for Humanity segítségével a család önkormányzati bérlakáshoz jutott, amit Brendon kemény munkával csodaszépre felújított. Hamarosan végre saját otthonába költözik a kis család!

Brendon jogsijára önkéntes követeink és barátaink a 2020-as Tour de Chance keretében gyűjtötték össze a pénzt. Köszönjük minden adományozónak!

A fotókat Bihari Ágnes készítette.

2023. május

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!