-->

Antal

Anti

Anti egy kisváros hajléktalanszállóján él, fűkasza vásárlása érdekében pályázott hozzánk. A településen élők gyakran bízzák meg Antalt kerti munkálatok elvégzésével, ezt a tevékenységet szeretné kibővíteni.

Anti a hatvanas évei végén jár, egy vidéki kisváros hajléktalanszállóján él. Nehézipari szakmunkás végzettségével kezdett dolgozni tizenévesen, hamar megházasodott, lakást vett, gyereki születtek, majd a rendszerváltás után mindenét elveszítette. Az országrész, ahol élt, viharos átalakuláson ment keresztül, a gyárak bezártak, rövid idő alatt jelentős munkanélküliség alakult ki. Anti nem talált munkát. Kétségbeesett, depressziós lett, inni kezdett. Házassága tönkrement, feleségével elváltak. Antal alkalmi munkákat vállalt itt-ott, feketén, de nem tudott értékelhető gyerektartást fizetni, így lemondott  a lakás feléről a felesége javára. Nem volt hova mennie. Egy darabig rokonoknál, barátoknál húzta meg magát, de végül hajléktalanszállón kötött ki.

Nagyon rossz lelkiállapotban kezdte újraépíteni az életét, sok energiát tett az előre lépésbe. Jelenleg már 2 éve absztinens, egészsége karban van tartva, kiegyensúlyozott. A szakmai végzettsége már nem piacképes, bejelentett, tartós állást nem talált, így továbbra is alkalmi munkákat vállalt. Kiderült, hogy kedve és tehetsége van a kerti munkálatokhoz, egyre gyakrabban bízták meg őt a kisváros lakói és intézményei is a fák metszésére, virágágyások rendbetételére. Eldöntötte, komolyabban szeretne kerti munkákkal foglalkozni, ezért egy professzionális fűkaszára pályázott hozzánk. Mivel egy ilyen eszköz nagyon sokba kerül, önrészként bevállalta a fűkasza árának egy részét, másik részét pedig a gyerekei adták össze a számára. Mi is hozzátettük, amit tudtunk, és a kasza immár a szálló kamrájában várja a tavaszt!

Antit nagyon felvillanyozta a siker, most szórólapokat gyárt, facebook csoportokban tesz ki hirdetéseket, és kapcsolatokat épít a tavaszi fűnyírások megindulása érdekében. Nagyon bízik a munkálatok beindulásában, szeretne albérletbe költözni!

2023. december

Legyél Támogató!

Segítesz, hogy valaki, aki most még hajléktalan, ne legyen mindig az?

Adományoddal Te is sokat tehetsz azért, hogy mások is elindulhassanak. Ha Te hiszel bennük, azok az emberek, akik már szinte mindent elvesztettek, újra hinni kezdhetnek önmagukban.

Támogass!