gallery/logo-text-small

Alapítványunk a Huffington Post hasábjain

2016. szeptember 13.

 

▶ ▶ ▶ Hajléktalan embereket támogató, magyar nonprofit szervezetekről írt cikket a Huffington Post, melyben a Van Esély Alapítványról is olvashatunk!

A teljes cikk elolvasható a fenti linken, de le is tölthető oldalunkról.

gallery/hufpost

Sajtómegjelenések "Mentés másként" című kiállításunk kapcsán

2016. március 23.

▶ László, Orsi, Marika, Gabi, Jani, János, József, Lajos, Mariann és Vilmos. "Mi vagyunk azok, akik nem adják fel”

▶ ▶ ▶ tovább a Funzine cikkére

▶ Van esély felállni a padlóról!

Hajléktalanok sikertörténeteiből nyílt videó- és fotókiállítás a budai Tranzit Art Caféban.

▶ ▶ ▶ tovább a Magyar Nemzet Online cikkére

Ismét sikeres adománygyűjtést zártunk

2016. december 23.

Örömmel tudósítunk róla, hogy Elvira részére 6 nap alatt összegyűlt az az összeg, melyből bolti eladói és boltvezetői képzést végezhet el, így esélye lesz munkába állni! Köszönjük adományozóinknak! Külön köszönjük az adományok mellett érkezett sok biztatást és jókívánságot, ezeket továbbítjuk Elvirának.

A sikeres adománygyűjtéssel nem ér véget programunk, sőt, a lényeg most kezdődik: alapítványunk a következő fél év során intenzíven fog együtt dolgozni Elvirával és segítő szociális munkásával azért, hogy a kitűzött célok megvalósulhassanak.

Ennek érdekében háromoldalú szerződést kötünk a támogatás felhasználásáról, és szakmai tapasztalatainkkal, rendszeres találkozókkal segítjük Elvirát céljai elérésében.

gallery/elviracimlap

Mentés Másként című kiállításunk ismét látható

2016. december 20.

2017. január 4. és 17. között újra megtekinthető lesz fotó-és videokiállításunk a Kaptár Közösségi Irodában (1065 Budapest, Révay köz 4.).

A kiállítás megnyitójára január 4-én 19 órától kerül sor, ahol az érdeklődők nem csak az elkészült alkotásokat, hanem az egyik alkotó művészt, Bihari Ágnest is megismerhetik.

A megnyitó facebook-eseménye ITT érhető el.

gallery/kaptarkiallitas

Új pályázati felhívásaink

2016. december 11.

 

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy a Van Esély Alapítvány 2016. december 11-én ismét új pályázati felhívásokat tett közzé. Pályázatokat két felhívás alapján, az ország egész területéről várunk.

2016. III. számú felhívásunkra Budapestről és Pest megyéből lehet pályázni, és olyan hajléktalan embereknek és segítőiknek szól, akik vállalják, hogy adománygyűjtő kampány keretében mutatják be céljaikat.

2016. IV. számú felhívásunkra a többi 6 régióból (vidékről) várunk pályázatokat, a támogatást ebben az esetben alapítványunk forrásából biztosítjuk. A felhívások letölthetők az alábbi linkeken:

2016. III. (Budapest és Pest megye) - FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

2016. IV. (vidék) - FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

A pályázatok beadásához szükséges PÁLYÁZATI ADATLAP

A PÁLYÁZATOK BEADÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2017. JANUÁR 31.

Pályázataink közzétételéhez köszönjük a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatását!

 

Tapasztalataink a közösségi adománygyűjtésről

2016. november 9.

Alapítványunk az elmúlt években számtalan sikeres közösségi adománygyűjtő kampányt bonyolított le. E kampányok során rengeteg értékes tapasztalatot szereztünk, melyeket egy hosszabb tanulmányban foglaltunk össze.

Írásunkat egyaránt ajánljuk azoknak, akik érdeklődnek a közösségi adománygyűjtés fortélyai iránt, és azoknak is, akik szeretnék megismerni munkánkat és eredményeinket.

„Azóta kedvesebb vagyok az emberekhez” avagy Mitől működik a közösségi adománygyűjtés? című tanulmányunk itt olvasható.

A tanulmány elkészítését a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta, melyet ezúton is köszönünk!

Alapítványunk a Civil Rádióban

2016. október 26.

 

 

 

Alapítványunk ügyvezetője, Kovács Ivetta beszélt munkánkról a Civil Rádióban. Szó esett céljainkról, programunkról, és arról is, hogy mi történik akkor, amikor közös munkába fogunk hajléktalan emberekkel és segítőikkel.

A beszélgetés meghallgatható ezen a linken!

 

gallery/civilradio_logo1

Gondolatok a szegénységről

2016. szeptember 12.

„Mentés másként” című kiállításunkkal nem csupán az a célunk, hogy a hajléktalanságot és az abból kivezető utakat bemutassuk. Portréinkat gondolatébresztőnek is szánjuk, mellyel közelebb hozhatjuk a szegénység és kirekesztés világát, más megvilágításba helyezve az „ők és mi” viszonyulást. Ezért óriási örömmel tölt el minket, hogy kiállításunk pécsi állomásán egy középiskolai tanulót olyannyira megérintettek a látottak, hogy fontos, mindannyiunk számára tanulságos gondolatokat fogalmazott meg a témáról.

Olvassátok Guczuj Éva Kíra írását, aki a Pécsi Hajnóczy József Kollégium Kodály Zoltán úti Tagintézmény 9. osztályos tanulója. Köszönjük, hogy Éva eljuttatta hozzánk gondolatait!

"Pici korom óta, ha nem is tudatosan, de foglalkoztat a körülöttem élő emberek élete. Óvodásként szembesültem azzal a ténnyel, hogy nem lehet mindenkinek új ruhája, új cipője, vagy akár ezek közül egyik sem. Úgy éreztem, hogy segítenem kell! Gyerekként még nem azonosultam teljesen a problémával, de a szüleimmel folytatott beszélgetések hatására próbáltam nyitni e téma felé. Volt olyan, hogy a kinőtt dolgaimat, nem használt játékaimat elajándékoztam a nálam szegényebbeknek, mert tudtam már akkor is, hogy ezzel a kis gesztussal mekkora örömet lehet szerezni." ▶ továbbolvasom  ▶ ▶ ▶

Alapítványunk a Hajléktalanellátás Országos Konferenciáján

2016. szeptember 10.

Alapítványunk munkájával is megismerkedhettek azok a hajléktalanellátással foglalkozó szakemberek, akik Balatonföldváron, a Hajléktalanellátás Országos Konferenciáján vettek részt szeptember 7-8-án.

Mentés Másként című fotókiállításunk az aulában volt látható, Restart programunk tapasztalatairól pedig Breitner Péter tartott előadást.

Mindenkinek köszönjük az érdeklődést és a pozitív visszajelzéseket!

1 %-os kampány a MOM Parkban

2016. május 10.

 

A MOM Park a NIOK Alapítvánnyal karöltve egy szuper 1%-os kampányt indított, melynek nagy örömünkre szervezetünk is tagja! A képeken a Van Esély Alapítvány plakátjai, illetve a MOM Parkban kiállított installációk láthatók.

Ne hagyja kárba veszni adója 1%-át, támogasson minket!

Adószámunk: 18170421-1-42

 

gallery/hkakonf
gallery/mompark

Mentés Másként kiállításunk május 6. - 18. között látható az Auróra Közösségi Házban

2016. május 5.

A Szimbiózis Napok keretében nyílik, majd május 18-ig megtekinthető kiállításunk az Auróra Közösségi Házban.

A rendezvényről bővebben

gallery/szimbiozis

Sikeres adománygyűjtést zártunk

2016. április 22.

 

Örömmel tudósítunk róla, hogy Erika részére 9 nap alatt összegyűlt az az összeg, melyből megcsináltathatja fogait, és így esélye lesz munkába állni!

Köszönjük adományozóinknak!

Külön köszönjük az adományok mellett érkezett sok biztatást és jókívánságot, ezeket továbbítjuk Erikának.

A sikeres adománygyűjtéssel nem ér véget programunk, sőt, a lényeg most kezdődik: alapítványunk a következő fél év során intenzíven fog együtt dolgozni Erikával és segítő szociális munkásával azért, hogy a kitűzött célok megvalósulhassanak.

Ennek érdekében háromoldalú szerződést kötünk a támogatás felhasználásáról, és szakmai tapasztalatainkkal, rendszeres találkozókkal segítjük Erikát céljai elérésében.

gallery/erika2

Mentés másként videó- és fotókiállításunk elindul vándorútjára

2016. április 16.

Legelőször Pécsett, a Trafikban lesz látható, ahol a megnyitón műhelybeszélgetést is tartunk! A beszélgetés témája: adománygyűjtés és egyénre szabott segítő munka.

Várjuk az érdeklődőket április 18-án hétfőn 15 órakor Pécsett a Perczel Miklós utca 22-ben!

gallery/trafik_pecs

A Van Esély Alapítvány újabb adománygyűjtésbe kezd

2016. április 13.

 

Erika a negyvenes éveiben jár, és egyedül tartja el családját. 3 gyermekével jelenleg egy családok átmeneti otthonában él. Szeretne saját otthont teremteni maguknak, de ez támogató háttér nélkül szinte elképzelhetetlen.

Segítsünk neki! Erika nem talál képességeinek, elszántságának megfelelő állást, mert fogsora súlyosan hiányos az élete során elszenvedett sorozatos bántalmazásoknak köszönhetően. Nagyon szeretné fogait pótolni. Ha megjelenése nem okoz kényelmetlen érzést majd az emberekben, könnyebben találhat jobban fizető állást, és a szállóról kikerülve albérletbe költözhet gyermekeivel.

Adjuk össze az ehhez szükséges 161 300 Ft-ot! 

Adománygyűjtő oldal linkje

gallery/erika1

A Van Esély Alapítvány és a Zöld Pók Alapítvány közös kiállítása

2016. március 23. szerda 18 óra

Transit Art Cafe (Bp. XI., Kosztolányi D. tér), Bukarest és Ulászló utca sarka, a volt buszpályaudvar

Van kiút az ország egyik legsúlyosabb problémájából, a hajléktalanságból, de ezt csak közösen tudjuk megteremteni ­ a Zöld Pók és a Van Esély ezt mutatta be Restart elnevezésű programjában, tíz hajléktalan ember példáján keresztül.

A kiállítás olyan, a Restart program során alkotott vizuális és szöveges tartalmakat mutat be, melyek sikeres adománygyűjtő kampányaink és hajléktalan embereket segítő munkánk során jöttek létre, és a megszokottnál közvetlenebb módon ábrázolják a hajléktalanságot. Olyan sorsokba nyerhet betekintést a látogató, melyek egyszerre elgondolkodtatóak és inspirálóak: a legnehezebb élethelyzetekben is mozgósítható erőforrásokat tárják elénk.

Kérdezz tőlünk!

A kiállítás megnyitóján a program szociális és média szakemberei is részt vesznek.

A kiállítást Karafiáth Orsolya, az esemény fővédnöke nyitja meg.

gallery/tranzit_megnyito

hírek 2016