gallery/logo-text-small

A Swimathon révén összesen 11 hajléktalanságból kitörni vágyó és ezért sokat tevő ember tervét tudjuk támogatni és újabb pályázati kiírást tettünk volna közzé, ha nem tör ki a járvány. A kialakult helyzet súlyosan érintette a VanEsélyt, de még súlyosabban a legkiszolgáltatottabb, legszegényebb embereket. Most nem tudunk, nem lehet az előbbre jutásért, a változásért dolgozni, a cél most a változatlanság, a megmaradás. Krízis alapot hoztunk létre azért, hogy azok, akik keményen küzdöttek és már eljutottak valahova, ne zuhanjanak most vissza a teljes nincstelenségbe. Az alapból a munkájukat vesztett pályázóinknak s.o.s pénzbeli segítséget adunk.

Számtalan szívmelengető dolog történt velünk a válság kezdete óta. Facebook posztjaink hatására ketten is jelentkeztek közületek azzal a szándékkal, hogy közvetlenül támogassanak egy-egy családot. Laptopokat és fülhallgatókat kaptunk adományba, melyeket rögtön tovább tudtunk adni olyan gyerekeknek és felnőtteknek, akik most online kénytelenek tanulni és korábban ehhez semmilyen eszközük nem volt. Önkéntesek jelentkeztek nálunk, akik skype-on segítenek a tanulásban azoknak a pályázóinknak, akiknek erre szüksége van.

Elmondhatatlanul jó érzés megtapasztalni, hogy ennyi segíteni akarás és cselekvés vesz körül bennünket!

A koronavírus és mi

2020. május 20.

Beszámoló 2020-ban induló programjainkról

2020. május 12.

2019 nyarán részt vehettünk a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Swimathon 2019 kampányon,  és úszóink – Bakai-Gonda Szabina, Balogi Anna és Pocsai Zsolt, Breitner Péter és Sima Viki, Dreissiger Ági, Gáncs Karcsi, Havas Gábor és Törley-Havas Dani, Kaszics Bálint, Kalló Ágnes, Kisjuhász Orsi, Simonyi András és Simonyi Kati, a Liber Attila, Liber Csabi, Liber Dani, Liber Zsolt, Nádori Lídia, Kárpáti Ingrid, Kovács Ivetta, Győri Judit, Nevelős Edit, Túri Krisztina, Folytek Zsuzsa, Tatár Babett és Kóródi Boglár, Ruskó Rita, Vadadi Adrienn, Varga Dóra és a Wicha család – segítségével 3.647.558 forintot kaptunk a Van Esély Alapítvány munkájának, hajléktalan emberek előrelépési terveinek támogatására.

Az adományozók által összeadott pénz elköltésére pályázatot írtunk ki hajléktalan embereknek és a velük dolgozó szociális munkásoknak, amelyre összesen 21 értékelhető pályázat érkezett. A kuratórium megvizsgálta, mennyire tűnik reálisnak a terv, a konkrét ember életútjára, valódi problémájára reagál-e, hosszú távú változást tud-e hozni, milyen környezeti és lelki hatásai lehetnek a megvalósulásának a pályázóra és családjára vonatkozóan. A 11 nyertes tervet nagyon motivált emberek és remek szociális munkások tervezték meg. A legtöbb nyertes pályázó családok átmeneti otthonában élő gyerekes család, de vannak köztük egyedülálló hajléktalan férfiak és nők is. A közös bennük, hogy mindannyian olyan terv megvalósításába fogtak most bele, ami óriási jelentőségű az életükben és aminek megvalósulása esetén közelebb juthatnak ahhoz, hogy saját otthont teremthessenek és maguk mögött hagyják a hajléktalanságot.

Új pályázati felhívás

Budapest IX. kerületéhez – Ferencvároshoz – kötődő hajléktalan emberek/családok támogatására

2020. február 3.

Most futó programjainkat a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Swimathon 2019 kampány adományozóinak segítségével finanszírozzuk, ezért kiemelten szeretnénk támogatni olyan otthontalan embereket, akik valamilyen módon ehhez a kerülethez kötődnek.

A felhívás és adatlapok letölthetők az alábbi linkeken:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

Egyénekkel megvalósított pályázati programok adatlapja

Családokkal megvalósított pályázati programok adatlapja

Ferencvároshoz kötődőnek tekintjük azokat az embereket, akik Ferencvárosban (Budapest, IX. kerületben) működő intézményben élnek, dolgoznak, tanulnak vagy ferencvárosi intézményhez, szervezethez, önkéntes segítő csoporthoz szorosan kapcsolódnak, illetve ilyen intézmény, szervezet munkatársával, ferencvárosi önkéntessel közösen pályáznak. Szintén ferencvárosi kötődésűnek tekintjük azokat az otthontalan embereket is, akik a napjaik nagy részét a IX. kerületben töltik, életük színtere jobbára a kerület.

Búcsú Lengyel Gabitól

 

2020. június 17-én, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Lengyel Gabriella szociológus, a SZETA alapító tagja, a Wesley János Főiskola Szociálismunkás-képző szakjának egykori docense, kedves barátunk és tanárunk.

Gabira emlékezik Kőszeg Ferenc, Breitner Péter, Rész Levente és Tatár Babett. Az írások továbbkattintva érhetők el.

gallery/gabi1

▶▶▶ korábbi híreink ▶ 2019 ▶ 2018 ▶ 2017 ▶ 2016

hírek 2020

436882 forinttal járult hozzá működésünkhöz a MagNet Bank KAP Programja

 

Hálásak vagyunk minden MagNetesnek, aki ránk gondolt és a javunkra rendelkezett!

Nagyon sokat jelent nekünk ez a segítség. Ebből az összegből már két egyedülálló hajléktalan vagy egy egész család előrelépési programját tudjuk támogatni azért, hogy közelebb jussanak a hajléktalanságból való végleges kilépéshez.

gallery/magnetbank-logo-nagy-attetszo