A KORONAVÍRUS ÉS MI

A Swimathon révén összesen 11 hajléktalanságból kitörni vágyó és ezért sokat tevő ember tervét tudtuk támogatni és újabb pályázati kiírást tettünk volna közzé, ha nem tör ki a járvány. A kialakult helyzet súlyosan érintette a VanEsélyt, de még súlyosabban a legkiszolgáltatottabb, legszegényebb embereket. Most nem tudunk, nem lehet az előbbre jutásért, a változásért dolgozni, a cél most a változatlanság, a megmaradás. Krízis alapot hoztunk létre azért, hogy azok, akik keményen küzdöttek és már eljutottak valahova, ne zuhanjanak most vissza a teljes nincstelenségbe. Az alapból a munkájukat vesztett pályázóinknak s.o.s pénzbeli segítséget adunk.

Számtalan szívmelengető dolog történt velünk a válság kezdete óta. Facebook posztjaink hatására ketten is jelentkeztek közületek azzal a szándékkal, hogy közvetlenül támogassanak egy-egy családot. Laptopokat és fülhallgatókat kaptunk adományba, melyeket rögtön tovább tudtunk adni olyan gyerekeknek és felnőtteknek, akik most online kénytelenek tanulni és korábban ehhez semmilyen eszközük nem volt. Önkéntesek jelentkeztek nálunk, akik skype-on segítenek a tanulásban azoknak a pályázóinknak, akiknek erre szüksége van.

Elmondhatatlanul jó érzés megtapasztalni, hogy ennyi segíteni akarás és cselekvés vesz körül bennünket!

BESZÁMOLÓ 2020-BAN INDULÓ PROGRAMJAINKRÓL

2019 nyarán részt vehettünk a Swimathonon és úszóink – Bakai-Gonda Szabina, Balogi Anna és Pocsai Zsolt, Breitner Péter és Sima Viki, Dreissiger Ági, Gáncs Karcsi, Havas Gábor és Törley-Havas Dani, Kaszics Bálint, Kalló Ágnes, Kisjuhász Orsi, Simonyi András és Simonyi Kati, a Liber Attila, Liber Csabi, Liber Dani, Liber Zsolt, Nádori Lídia, Kárpáti Ingrid, Kovács Ivetta, Győri Judit, Nevelős Edit, Túri Krisztina, Folytek Zsuzsa, Tatár Babett és Kóródi Boglár, Ruskó Rita, Vadadi Adrienn, Varga Dóra és a Wicha család – segítségével 3.647.558 forintot kaptunk a Van Esély Alapítvány munkájának, hajléktalan emberek előrelépési terveinek támogatására.

Az adományozók által összeadott pénz elköltésére pályázatot írtunk ki hajléktalan embereknek és a velük dolgozó szociális munkásoknak, amelyre összesen 21 értékelhető pályázat érkezett. A kuratórium megvizsgálta, mennyire tűnik reálisnak a terv, a konkrét ember életútjára, valódi problémájára reagál-e, hosszú távú változást tud-e hozni, milyen környezeti és lelki hatásai lehetnek a megvalósulásának a pályázóra és családjára vonatkozóan. A 11 nyertes tervet nagyon motivált emberek és remek szociális munkások tervezték meg. Ahogy a csatolt leírásból kiderül, a legtöbb nyertes pályázó családok átmeneti otthonában élő gyerekes család, de vannak köztük egyedülálló hajléktalan férfiak és nők is. A közös bennük, hogy mindannyian olyan terv megvalósításába fogtak most bele, ami óriási jelentőségű az életükben és aminek megvalósulása esetén közelebb juthatnak ahhoz, hogy saját otthont teremthessenek és maguk mögött hagyják a hajléktalanságot.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy kiket és milyen tervek megvalósításában támogatunk, látogass el honlapunk "Akiket segítünk" oldalára!

Akiket segítünk

Közösségi adománygyűjtéssel finanszírozott programok bemutatása

Á R P Á D

Image

Árpád nehézpótkocsi-vezető tanfolyamra jár támogatásunkkal.

T Í M E A

Image

Tímea szociális gondozó és ápoló tanfolyam tanfolyamra jár támogatásunkkal.

I M R E

Image

Imrét a B kategóriás jogosítványt megszerzésében segítjük

További támogatottak

Hírek

2020. február 3.

ÚJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Pályázati felhívás Budapest IX. kerületéhez – Ferencvároshoz – kötődő hajléktalan emberek/családok támogatására

Tovább

2019. december 1.

12 OTTHONTALAN EMBER TÁMOGATÁSÁT KEZDJÜK MEG JANUÁRTÓL

A fő cél továbbra is a tanulás: óvodai dajka, eladó, műkörömépítő tanfolyamok, de van, aki a régen félbehagyott általános iskolát fogja befejezni a következő évben. ).

Tovább

2019. szeptember 12.

ÚJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

A programokat a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Swimathon 2019 révén érkezett adományokból finanszírozzuk, és 10 hajléktalan ember előrelépését szeretnénk támogatni.

Tovább

További hírek

Kik vagyunk

Célunk, hogy pályáztatás útján, az intézményi ellátás jellemző lehetőségein és bevett gyakorlatán túl, meghatározott
célú anyagi forrásokkal és ehhez kapcsolódó egyéni segítőmunkával támogassunk otthon nélkül maradt embereket.

Mit csinálunk

Hogyan segíthet

Rólunk írták

Image

"Háromgyerekes cigányként esélytelen albérletet találni"

A 29 éves Fruzsi szakmát szerzett támogatásunkkal, és az nlc.hu készített vele interjút

(képünk illusztráció)

Image

Csillagórák

Alapítványunk kurátorával, Rész Leventével készült beszélgetés olvasható a Nők Lapja 2018/50. számában.

Image

Alapítványunk a Huffington Post hasábjain

Hajléktalan embereket támogató nonprofit szervezetekről írt cikket a Huffington Post,
melyben a Van Esély Alapítványról is olvashatunk!

További írások

Elérhetőségünk

Tel: +36 (20) 587-2380
Iroda: 1088 Budapest, Szentkirályi u. 22-24.
Postacím: 1082 Budapest, Baross u. 41.

E-mail: vanesely@vanesely.hu
Adószámunk: 18170421-1-42
Számlaszámunk: 16200106-11647597 (MagNet Bank)