Zsuzsi három gyerekes anyaként párjával egy családok átmeneti otthonában élt, amikor pár éve a családgondozója unszolására pályázatot adott be a VanEsélyhez óvodai dajka végzettség megszerzésére. Most ismét pályázott hozzánk, érettségizni szeretne! Zsuzsi eredeti családja sok generációra visszatekintve reménytelen helyzetben, nagy szegénységben élt egy kis faluban. Felmenői között nem volt tanult ember, nagymamája írni-, olvasni sem tudott. Nagypapája annak idején azzal a vággyal költözött fel a fővárosba, hogy gyerekei tanulhassanak, de a szegénységből eddig nem tudott kitörni a család. Az átmeneti otthon egyik munkatársa sokat beszélgetett Zsuzsival és megérintette őt a fiatal nő intellektusa, érzékenysége, hite abban, hogy a gyerekei többre hivatottak és vágya az előrelépésre.

Hosszas munkával sikerült áttörnie Zsuzsi önbizalomhiányán és megszületett a pályázati terv.

Az iskola elvégzése és a tanulás megtapasztalása hatalmas élmény volt a fiatal nő számára. Végre okosnak, erősnek kezdte megélni önmagát, olyannak, aki befolyásolni tudja az életét. Az egyre inkább kiteljesedő Zsuzsi és párja között kiélesedtek a korábbi konfliktusok, különváltak. Zsuzsi már egyedülállóként fejezte be a sulit, ahol kiváló eredménnyel végzett. Ez az élmény mérföldkő volt az életében, kezdte úgy érezni, hogy az amúgy jól tanuló gyerekei számára már ő is példát tud mutatni. Hamarosan nyert az Utcáról Lakásba Egyesület pályázatán is, gyerekeivel beköltözhetett egy szép lakásba, amiért bérleti díjat még nem kell fizetnie, de a rezsit már teljes egészében ő fedezi. Jó állást talált magának és végül döntött: érettségizni szeretne.

Ismét pályázott hozzánk és a 2019-20-as tanévben ösztöndíjjal támogattuk a gimnázium esti tagozatán tanuló Zsuzsit, aki év végén minden tantárgyból sikeresen levizsgázott, és ősszel megkezdheti a 2. osztályt!

Zsuzsi

Zsuzsi korábban OKJ tanfolyamot végzett alapítványunk segítségével, jelenleg pedig középiskolába jár támogatásunkkal.

Tanulásához 2019-ben a Swimathon révén gyűjtöttük össze a támogatásokat. Köszönjük követeinknek, adományozóinknak, és a Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak!

A fotókat Szász Éva és Halász László készítette, ehhez köszönjük a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatását!

 

 

akiket segítünk