Zsanett és Robi fiatal házaspár, akik gyerekeikkel egy családok átmeneti otthonának külső férőhelyén élnek. Mindkettejük életében halmozottan vannak jelen az egyéni-, és családi tragédiák, mélyszegénység, kiszolgáltatottság és Robi egy gyógyíthatatlan, élethosszig tartó súlyos betegséggel is küzd. Egymásra találásuk hatalmas mérföldkő volt az életükben, sok nehézség közepette, de nagy szeretetben élnek, bizalommal fordulnak a dolgok felé. Jelenleg takarításból élnek, de komoly terveik vannak, amelyek megvalósításához az első lépés Robi általános iskolai tanulmányainak befejezése, a Van Esély ehhez nyújt anyagi és szakmai segítséget a számukra.

Róbert nehezen mozog, úgyhogy az ő esete különleges, neki még jól is jött az online tanulásra való átállás. 20 év eltelte után ismét iskolás, a hetedik osztályt gyűri és jól halad, élvezi, a héten igazgató dicséretet kapott. Otthon együtt készül a gyerekeivel, akik nagyon jó tanulók és mindenféle tanulmányi versenyeket nyernek, úgyhogy az apukának rendesen oda kell tennie magát a családi csapatban!

Az anyagi segítségen és a szociális munkán túl nekik is tudtunk adni egyet az adományba kapott laptopokból, úgyhogy a digitális oktatás idején könnyebben tudtak otthon tanulni.

Robi júniusban levizsgázott a 7. osztályos anyagból, augusztus végén pedig lenyűgöző tempóban és nagyon szép eredménnyel a nyolcadikat is befejezte! Éljen Robi, gratulálunk!

 

Robi

Robi sikeresen fejezte be az általános iskolát

 

akiket segítünk

Robi és segítője, Bán Dóra