Gyuri harminc éves és egy átmeneti szálló lakójaként pályázott hozzánk szociális munkásával. Párját, Julikát a szállón ismerte meg. Megszerette a korábbi kapcsolatában súlyosan bántalmazott, menekülő anyukát és annak kislányát, úgyhogy hamarosan összekötötték az életüket és már családként élnek. Az általános iskolát egy kis faluban járta ki a keleti határszélen, miközben már gyerekkorában napszámosként dolgozott. Tizennégy éves korától önállóan élt és eltartotta saját magát. Lakhatásában segítséget sehonnan nem kapott, szülei szívességi lakáshasználóként húzták meg magukat. György egész eddigi életében szorgalmasan dolgozott, de nem jutott egyről a kettőre. Nem bejelentett munkaerőként többnyire építkezéseken és a vendéglátásban dolgozott, miközben évtizedeken keresztül támogatta anyagilag szüleit és testvéreit.

Nagyon lelkiismeretes, megbízható ember, aki, ha kell, csendesen ugyan, de kiáll magáért, leginkább azonban a bajban lévőkkel való szolidaritás vezérli. Hozzánk jogosítvány megszerzésére pályázott, mert munkaadója nagyon bíztatta, ha meglesz a jogsi, több feladat vár rá és magasabb lesz a keresete. Gyuriék szeretnének saját otthont maguknak, erre nagyon gyűjtenek.

Gyuri nagy lendülettel állt neki a tanulásnak, saját pénzéből különórákat is vett, és egy KRESZ bukás után rekordgyorsasággal tette le a vizsgákat. Jogosítvánnyal rendelkező autótulajdonosként végre a maga ura lehetett, biztos állása van, ahol fontos az autóvezetés és családok átmeneti otthonában él a családjával. Minden esélyük megvan arra, hogy hamarosan teljesen önállóan éljenek, céljuk egy önkormányzati bérlakás megszerzése.

 

Gyuri

Gyuri jogosítványt szerzett támogatásunkkal

akiket segítünk